Fulfilment by Cdiscount

Lees in dit artikel alles over fulfilment by Cdiscount.

Inleiding

Cdiscount.com heeft ook de mogelijkheid om artikelen te verzenden voor verkopers, middels Fulfilment by Cdiscount.com.

Belangrijk punt om rekening mee te houden is dat Vendiro bij Cdiscount.com niet kan "flippen", Cdiscount.com staat maar 1 offer per EAN toe en de SKU van dit offer mag niet wijzigen.

  • Er mag maar 1 SKU actief zijn voor Cdiscount.com, op deze SKU sturen we de prijs (en voorraad) updates in.
  • Wanneer het artikel voorraad heeft bij Cdiscount.com doet Cdiscount.com automatisch de levering, dit kunnen wij niet beïnvloeden.
    Zodra het artikel is uitverkocht wisselt Cdiscount.com automatisch terug naar levering door de verkoper.
  • Wij zetten bij de order import in het geval van een FBC order de SKU wel om naar de FBM SKU.

Gebruik en inrichting
Waar normaal een reguliere SKU en een aparte FBM SKU aanwezig is (bijvoorbeeld bij Bol en Amazon), is dit niet mogelijk bij Cdiscount.com.


Dit heeft impact op de inrichting, voor goed gebruik is het enkel mogelijk om producten aan te bieden die eerst een reguliere SKU hebben.
Qua inrichting zijn de volgende stappen te nemen:

  • Van een EAN dient eerst de reguliere SKU in de Franse countryfeed te staan waarmee het offer actief is voor Cdiscount.com en zodoende de SKU-EAN relatie wordt aangemaakt.
  • Na het creëren van bovenstaande SKU-EAN mag de FBM SKU in de in de Franse countryfeed toegevoegd worden (kolom FBM_MPs ook vullen met ID 6)
  • Om geen negatief surplus in de portal te krijgen is het van belang de minimale prijs voor de reguliere SKU en FBM SKU gelijk te zetten voor Cdiscount.com. 

Cdiscount.com bepaalt of de levering via FBC gaat of door de verkoper.
Dit krijgt Vendiro mee op de orders, afhankelijk van de verzendwijze zal de order op de FBM SKU of reguliere SKU worden geboekt.

Het is bij Cdiscount.com mogelijk om enkel eigen levering of eigen levering plus FBC te doen.
Eigen levering plus FBC is alleen mogelijk indien voor de producten die middels FBC verkocht gaan worden eerst met de reguliere SKU een SKU-EAN relatie is aangemaakt bij Cdiscount.com.

Enkel versturen met FBC is niet mogelijk omdat daarna nooit meer gewisseld zou kunnen worden naar eigen levering via de reguliere SKU.