API koppeling - Offers

Lees in dit artikel meer over het updaten van offers (prijzen/levertijden), hoe een offer gedeactiveerd moet worden, en hoe shipping templates meer controle kunnen geven over het instellen van levertijden per product.

Bij het gebruik van de offer updates of het deactiveren van offers is het van belang om de wijzigingen ook door te voeren in de feeds. Wanneer dit niet gedaan wordt dan zullen de wijzigingen ongedaan worden gemaakt bij het (dagelijks) importeren van de feeds.

Offer update

Naast voorraad is het ook mogelijk om de prijzen en/of levertijden aan te passen. Omdat deze informatie per marketplace kan verschillen, worden deze updates verzonden op basis van product en marketplace.

Indien er prijs wijzigingen doorgegeven worden, dan dienen de prijsgerelateerde velden “price_type”, “min_price” en “lowerlimit_price” meegegeven te worden. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de lowerlimit prijs kan hier de waarde 0.00 ingevuld worden.

Indien er alleen van levertijd (shipping template) gewijzigd wordt, dan hoeven de prijsgerelateerde velden niet meegestuurd te worden (dit kan uiteraard wel). Aan het einde van dit hoofdstuk staat een toelichting hoe shipping templates gebruikt kunnen worden. 

Op deze pagina is meer informatie te vinden over de offer update call, inclusief een voorbeeldbericht.

Offer deactiveren

Indien een offer gedurende de dag niet meer verkocht mag worden op een specifieke marketplace, dan kan dit doorgegeven worden middels de offer deactive call. Normaal is het insturen van voorraad 0 voldoende om het product niet meer aan te bieden op de marketplaces. 

Echter wanneer een product wisselt van magazijn (van het reguliere naar het externe magazijn), maar dit magazijn specifieke landen (of marketplaces) niet kan beleveren, dan wordt deze optie gebruikt.

Shipping templates

Shipping templates zijn in de Vendiro portal aan te maken. Een shipping template kan bijvoorbeeld zijn “Reguliere levering”, “Grootformaat pakketten” of “Externe magazijn”. Deze templates worden vervolgens, via de portal, gekoppeld aan levertijden op een marketplace. 

Zo kan het template “Reguliere levering” bijvoorbeeld gekoppeld worden aan “Voor 23:00 besteld is morgen in huis” en het template “Externe magazijn” aan “Voor 15:00 besteld is morgen in huis”.  Wanneer er dan vertragingen zijn in het eigen magazijn, kan de levertijd van het template “Reguliere leveringen” via de interface bijgewerkt worden naar een vroegere cut-off tijd. Wanneer het product niet meer vanuit het eigen magazijn geleverd kan worden, maar via het “Externe magazijn” wordt geleverd, hoeft alleen een template wijziging doorgegeven te worden. In Vendiro staat dit template al gekoppeld aan de juiste levertijden van de marketplace.

Shipping templates kunnen op twee manieren bijgewerkt worden;

  1. Via de algemene offer update kan per offer een template meegegeven worden
  2. Via de speciale shipping template optie kan per product - land combinatie een wijziging van het template doorgegeven worden. Dit endpoint kan gebruikt worden wanneer de prijs informatie niet wijzigt.