Minprice calculator

Lees in dit artikel hoe je gebruik kunt maken van de minprice calculator.

Inleiding

In de Vendiro portal kan je je minimale price verder berekenen van exclusief BTW, commissie en tarieven naar inclusief BTW, commissie en tarieven met de "Minprice calculator."

Deze calculator is te vinden onder Products > Catalog Management > Pricing > Minprice calculator of via deze link.

Je kunt ook andersom rekenen om vanuit een inclusief prijs aan een exclusief prijs te komen. 

De Minprice calculator maakt het makkelijk om snel te controleren wat een product zou moeten kosten op de verschillende marketplaces. Zo hou je rekening met deze kosten en zorg je dat je producten juist geprijsd worden.

Bij het kiezen van een marketplace worden de relevante velden geladen (Bol kent een extra veld voor "Fee discounts") met de default waarden zoals wij die kennen. 

Let op:  Deze waarden kunnen voor jou product afwijken op basis van categorie.



 Instellingen

  1. Kies bij "Marketplace" de marketplace waarvoor je wilt rekenen. 
  2. Vul bij "Exclusive price" je minprice exclusief BTW en commissie.
  3. Vul bij "Product VAT" het relevante BTW percentage. In Nederland is dat standaard 21%. In Duitsland is BTW maar 19%. Frankrijk kent een BTW tarief van 20%. Dit wordt standaard ingevuld met het percentage wat je voor de geactiveerde landen hebt ingesteld. Als je afwijkende tarieven hebt afhankelijk van het product kan je deze aanpassen.
  4. Vul bij "Marketing fee" het commissie percentage voor je product. Dit kan per product categorie wisselen. Als referentie kan je in de portal naar "Settings" > "Marketplaces" > rechts naar "Fee groups" om een overzicht te krijgen van relevante commissie percentages voor jouw product. 

    Let op: deze kunnen veranderen en zijn niet altijd actueel in onze portal.



  5. Bij "Marketing fee (nominal)" vul je de nominale commissie voor je product in.
  6. Vul bij "Marketing fee (VAT) het relevante BTW percentage in. Dit wordt standaard ingevuld wanneer deze bij het toevoegen van een marketplace is ingesteld. Voor meer informatie, lees "Marketing fee VAT."
  7. Mocht je voor Bol.com rekenen en is er een relevante "Fee discount", vul deze dan ook in. Meer informatie over fee discounts vind je in het artikel "Bol verlaagde commissie." 

Om te rekenen voor meerdere producten kan je op "Upload file" klikken en een bestand uploaden om de minprice calculatie op alle producten uit te voeren. 

Deze resultaten kunnen o.a. gebruikt worden in de " Potential check" feature van Vendiro om een overzicht te krijgen van de producten waarbij jij kunt concurreren op verschillende Amazon kanalen en op Bol (zolang je op deze kanalen al actief bent). Het is belangrijk om voor deze producten ook de EAN nummers mee  geven om gebruik te kunnen maken van de Potential Check.