Labels

Lees in dit artikel hoe je labels kunt gebruiken om producten te groeperen.

Inleiding

Het gebruik van Labels maakt het makkelijker om producten te groeperen op basis van kenmerken en criteria die voor jou bedrijf belangrijk zijn. Deze labels zijn toe te passen op allerlei combinaties van producten op basis van eigen SKUs. Zodra een label bestaat kan er op basis van deze label gefilterd worden bij verschillende delen van de Vendiro Portal.

Instellingen

Om nieuwe labels te creëren klik op "Products" en dan op "Labels."


Hieronder zie je links een overzicht van de labels die all gecreëerd zijn, in het midden zie je de knop om nieuwe labels aan te maken ("New product label") en rechts zie je onze "Automated labels." Dit zijn labels die ontstaan op basis van, bijvoorbeeld, fee discounts, producten met weinig voorraad, en nieuwe hardlopers, om er een paar te noemen. Automated labels worden vanaf 01:00 uur eenmaal per dag gegenereerd. 

Om een nieuwe label aan te maken, vul dan bij "New product label" een naam in die de label goed beschrijft en waarmee deze goed te onderscheiden is van andere labels.
Als je, bijvoorbeeld, een groep  producten gaat aanbieden voor een Black Friday promotie, noem deze dan "Black Friday Sale" Klik dan op "Save and close."

In het volgende scherm kan je de relevante producten met het plusje toevoegen op basis van SKU. Zorg ervoor dat je maar 1 SKU per regel toevoegt. Als alle producten zijn toegevoegd, klik dan op "Save and close" 

Je labels zijn nu beschikbaar als filter bij, bijvoorbeeld, de Product Performance pagina:

Automated labels

Vendiro genereert automatisch een aantal Labels die handig zijn tijdens het filteren van producten. Hieronder vind je een korte beschrijving van de automated labels die in de Vendiro portal beschikbaar zijn.

Bol.com (BE) Fee Discount: Dit zijn producten die in aanmerking komen voor de fee discount acties van Bol.com (BE). Dit label verdwijnt als er voor jou producten geen fee discounts beschikbaar zijn.

Bol.com (NL) Fee Discount: Dit zijn producten die in aanmerking komen voor de fee discount acties van Bol.com (NL). Dit label verdwijnt als er voor jou producten geen fee discounts beschikbaar zijn.

Stock alert 1: Dit zijn producten waarvan de voorraad kleiner is dan het aantal verkochte producten in de afgelopen 7 dagen.

Stock alert 2: Dit zijn producten waarvan de voorraad kleiner is dan het aantal verkochte producten in de afgelopen 15 dagen.

Trend: Sale decrease: Dit zijn producten waarvan de turnover afneemt. Het aantal verkochte stuks afgelopen 7 dagen maal 3 is kleiner dan de afzet afgelopen 30 dagen.

Trend: Sale increase: Dit zijn producten waarvan de turnover toeneemt. Het aantal verkochte stuks afgelopen 7 dagen maal 1,5 is groter dan de afzet afgelopen 30 dagen.