Locked products

Lees in dit artikel hoe je producten tijdelijk kunt vergrendelen.

Inleiding

In de Vendiro portal bieden wij de mogelijkheid om producten te vergrendelen. Dit is een handige oplossing voor als er snel aanpassingen gedaan moeten worden aan, bijv., een verkeerd ingevulde EAN, niet kloppende voorraad, verkeerd ingevulde product prijs, of foutieve content voor een product. 

Wanneer je een product op "Locked" zet dan word deze niet verwijdert uit de feeds of uit de offers die naar de marketplaces ingestuurd worden. Vendiro ze de voorraad van het product naar nul bij de marketplaces. Zo kunnen er geen nieuwe orders geplaatst worden voor dit product. 

Let op! Bij het vergrendelen van een product gaat voor alle marketplaces de voorraad naar nul. Het gevolg is dat een product daarmee niet te koop staat op de marketplaces. Je staat dus helemaal niet tussen de aanbieders.


Het vergrendelen van een product is een tijdelijke oplossing. Terwijl het product op Locked staat kan je in je feeds de nodige aanpassingen maken. Bijvoorbeeld uit je countyfeed(s) halen of middels een content push de content corrigeren. Als dit is gedaan kan je het product weet ontgrendelen waarmee het op de andere marketplaces weer te koop komt.

Instellingen

Lock product

Het vergrendelen van een product is mogelijk op de detailpagina van een product. 


Onderin in het kadertje van "Product information".  Klik op de knop "Lock product" om deze te vergrendelen. Je ziet dan een pop-up waarin er wordt uitgelegd wat het vergrendelen van een product doet en waar je de reden kan geven voor het vergrendelen van dit specifiek product. Wij raden aan altijd een reden in te vullen.

Klik dan op "Lock and close" om het vergrendelen te voltooien. 

Unlock product

Om een product weer op "Not locked" te krijgen volg je dezelfde stappen. Waar eerder "Lock product" stond, zie je nu het knopje "Unlock product". 


Geef in de pop-up aan welke veranderingen er zijn gedaan en waarom deze weer op unlocked mag staan. 

Locked Products Inzien

In de Vendiro portal is het mogelijk om een overzicht te zien van alle "locked products."  Klik boven in je horizontale menu op Products > Catalog Management.



Op deze pagina kan je onder het kopje "Products" op de knop "Locked Products" klikken. 

Hier zie je een overzicht van de producten die de status "Locked" hebben met SKU, Name, EAN, Brand, Stock, en Lock remark (reden voor het vergrendelen van het product) informatie. 


Om een product uit de lijst weer op "not locked" te zetten, klik dan op het product in de lijst en volg de stappen voor "Unlock product" die hierboven staan beschreven.