Settings - Import

Lees in dit artikel alles over de import settings van de Vendiro portal.

De Import pagina geeft je een overzicht van de feeds die verbonden zijn aan jouw Vendiro account. Op deze pagina tonen wij de gekoppelde feed velden,  en biedt gebruikers de mogelijkheid om 2 keer per dag zelfstandig een core/country of content feed import te starten.

Instellingen

De Import settings zijn te vinden bij Settings > Import.

De Import settings pagina bestaat uit meerdere modules. 



Import status

Bij "Import status" kan je een extra core/country feed of content feed import starten.
Vendiro importeert de core/country feeds standaard één keer per dag (optioneel ook content feed), gedurende de dag kunnen er zelfstandig extra feed imports gestart worden.

Houdt er rekening mee dat Vendiro 4 extra imports per dag toestaat, zorg er dus extra goed voor dat alle aanpassingen 100% correct zijn vóórdat je een import start. Onderaan deze module zie je of er een feed import ingepland is of momenteel draait.

TIP! Indien er toch nog extra feed imports benodigd zijn, kun je schakelen met je Vendiro accountmanager of support@vendiro.nl.

Feeds

Bij "Feeds" krijg je een overzicht van alle core, country, en content feeds.
Indien je een feed wilt downloaden, kun je dit doen door op de link van de feed te klikken.

Core feed mapping & Country feed mapping

Deze modules tonen de Vendiro gekoppelde kolommen uit de core en country feeds, met daarbij de namen van de kolommen in de core en country feeds.

Countries

Bij "Countries" staan de BTW percentages voor alle landen waarin je als klant actief bent ingesteld.

Deze BTW percentages worden onder andere gebruikt om bij producten waarbij de minimale prijs exclusief BTW en commissie wordt aangeleverd, door te rekenen naar een minimale prijzen inclusief BTW en commissie.

Bij "Min. required lines" is het mogelijk om per land een minimaal aantal lijnen in te stellen die de country feed van dat land minimaal moet bevatten.
Stel dat je altijd minimaal 10.000 lijnen in je country feeds hebt staan, dan kan je "Min. required lines" bij alle landen instellen op 10.000.

Let OP! Wanneer een country feed tijdens een import onvoldoende lijnen bevat, wordt de data van de vorige succesvolle feed import gehandhaaft.