Bol.com Open API keys aanvragen

Lees in dit artikel hoe je een API key kunt aanvragen, inzien en gebruiken.

Introductie

Vendiro toont in de portal het product ID (identifier) van Bol.com. Zo kan er direct doorgeklikt worden naar een productpagina op Bol.com. Daarnaast kunnen we daarop baseren of een product al bekend is bij Bol.com of nog aangemaakt moet worden.Daarnaast is het mogelijk om te repricen op Bol.com.

Voor beide functionaliteiten gebruiken we een Open API key. Hiermee vraagt Vendiro via de Bol.com open API de data op.

Hoeveel keys
Je kan per marketplace (Bol.com en Bol.com BE) tot 2 keys invoeren in de portal.
Maak je geen gebruik van repricing? Dan vraag je 1 key per marketplace aan. 
Maak je wel gebruik van repricing? Dan vraag je 2 keys per marketplace aan. 

Hoe aan te vragen
Het aanvragen kan bij Bol.com via het Aanmeldformulier API toegang.
Eerst dient er een account aangemaakt te worden. Dit staat helemaal los van je verkopersaccount en vergt een uniek e-mailadres per account. Per account kan je vervolgens één key aanvragen.

De Open API is niet bedoeld voor repricing, maar wordt gedoogd door Bol.com.
Bij het aanvragen van een key is het verplicht een toelichting voor gebruik te geven. Advies is om “Optimaliseren van product informatie” als reden te benoemen.

Let op! Als je meerdere keys kort naar elkaar aanvraagt zal Bol.com de eerste aanvraag goedkeuren en de rest afwijzen. Doe de aanvragen daarom gespreid, laat er een aantal dagen tussen zitten en vraag pas een nieuwe key op een nieuw account aan als de vorige is goedgekeurd.



Keys inzien
Nadat de aanvraag is goedgekeurd kan je in je Bol.com partneraccount bij je profiel een "API Access Key" en een "API Secret Key" zien.
Kopieer enkel de "API Access Key".

Keys invoeren
Ga in de portal naar Settings > Marketplaces en klik vervolgens op Bol.com of Bol.com BE.
Onder "Credentials" kan je tot 2 keys per marketplace invullen.



Vul altijd eerst "Open API key 1" met de "API Access Key" van Bol.com. Als je er 2 hebt vul je ook "Open API key 2" in en klik je op Save.

 

LET OP: in verband met rate limits is het van belang een unieke "API Access Key" maar op 1 plek in te vullen in de portal. Vraag dus minimaal 1 unieke "API Access Key" per marketplace aan.