Product Turnover

Lees in dit artikel hoe je inzicht krijgt in de omzet van je producten.

Inleiding

In de Vendiro portal kan je de omzet (revenue) of afzet (turnover) van je producten inzien met behulp van meerdere filters en sorteermogelijkheden die toegepast worden op jouw aanbod. 
Het grote voordeel van deze pagina is dat je een eigen datum bereik kan kiezen.

Dit overzicht is te vinden onder Products > Product Turnover

 

Instellingen

Door op een "Filter" te klikken krijg je een overzicht te zien van alle beschikbare data waarop gefilterd kan worden. Klik op de trechter icoon naast bijvoorbeeld "name" om te kunnen filteren.

Screenshot 2023-12-12 at 12.16.23

Screenshot 2023-12-12 at 12.16.30

 

Het filteren op "Order date" geeft je ook de mogelijkheid om zelf een datum bereik in te voeren. 

Screenshot 2023-12-12 at 12.19.58

Het filteren op data in de velden "Stock," "Revenue," en "Turnover" kan met hele getallen of met waarden zoals minder dan (<) of groter dan (>) "x" aantal producten.
Bijvoorbeeld, als je wilt filteren op producten waarvan de Turnover in de afgelopen 30 dagen meer dan 50 is en waar de voorraad op minder dan 75 stuks staat, dan vul je de filter als volgt in:

Screenshot 2023-12-12 at 12.24.14Screenshot 2023-12-12 at 12.24.29

Door te klikken op een kolomnaam kan je een kolom sorteren van laag naar hoog, opnieuw klikken sorteert de data weer van hoog naar laag.



De tabel die je te zien krijgt toont standaard de SKU, Name, Brand, Purchase Price, Turnover, Average Price Sold, Revenue, en de Surplus.
De kolommen kunnen verder uitgebreid worden door op het tandwiel icoontje te klikken:

 

De beschikbare kolommen kunnen dan aangevinkt worden om de data verder te verrijken met informatie die relevant is voor jouw analyses. 


Wat kan je er mee?

De Product Turnover pagina is handig om in te zien welke producten goed liepen tijdens een bepaalde tijdsperiode (en/of per marketplace), zodat je deze producten gerichter kunt inkopen.

Voorbeeld filters

In voorbereiding voor de kerstmaanden zou je als inkoper bijvoorbeeld een "Order date" datum bereik van 20 november tot 31 december van het vorige kerstseizoen in kunnen voeren.

Producten waarvan er meer dan 50 (>50) van verkocht zijn zullen dan voor het komende kerstseizoen ook interessant zijn.Wanneer je de levertijden van deze producten kent dan ben je al goed voorbereid op volgend jaar. 

Wil je de data opslaan of verder verrijken, dan kan je dit doen door onder "Filters" op de blauwe "Export" knop te klikken. Het bestand kan als .csv, .xls, of .xlsx opgeslagen worden.