API koppeling - Orders documenten

Lees dit artikel voor meer informatie over hoe facturen via de API naar de marketplace doorgestuurd kunnen worden en voor informatie over de document types die per marketplace ondersteund worden.

Voor een order kunnen (credit)facturen (documenten) geüpload worden via de API. Dit kan alleen voor orders van marketplaces waarbij Vendiro het betreffende document type ook daadwerkelijk kan doorsturen naar de marketplace. Bekijk de lijst met marketplace om te zien waar de verschillende document typen geüpload kunnen worden.

Het document dient minimaal een referentie, document type en het document te bevatten. Het document mag alleen een PDF bestand zijn en dient base64 encoded aangeleverd te worden. Op deze pagina is meer informatie te vinden over het uploaden van documenten, inclusief een voorbeeld bericht.

Document typen

Op dit moment ondersteund Vendiro twee document typen;

  • invoice: Gebruik dit typen voor het uploaden van facturen
  • credit_invoice: Gebruik dit typen voor het uploaden van credit facturen

Facturen voor Amazon VAT service order

Indien er facturen geüpload worden die bestemd zijn voor order waarbij de Amazon VAT Service van toepassing is, dan dienen ook de optionele velden total_value en vat_value meegestuurd te worden. Het total_value veld dient het totale bedrag van de factuur te bevatten en vat_value het btw bedrag.