Algemene informatie Decathlon BE

In dit artikel is algemene informatie te vinden over marketplace Decathlon en welke Vendiro features er gebruikt kunnen worden via deze marketplace.

Screenshot 2022-07-20 at 15.29.22


Introductie


Decathlon is een Franse sportwinkelketen die is opgericht in 1976. Decathlon is onderdeel van de in 2008 opgerichte Oxylane Group, die ook de huismerken van de keten produceert.De Decathlonwinkels hebben vaak een vloeroppervlak van enkele duizenden vierkante meters. In deze winkels zijn sport-, kampeer- en trektochtspullen te vinden. Ze bieden meer dan 68 verschillende sporten aan. Ze richten zich op sporten voor iedereen mogelijk te maken met prijzen van laag naar hoog. Daarnaast is er vaak een ruimte waar de producten getest kunnen worden, en bevindt zich in elke winkel een werkplaats voor onder andere herstellingen.

Algemene informatie

Land België 
Bereik Meer dan 12,4 miljoen unieke bezoekes per jaar
Commissie 11-19% afhankelijk van de categorie
Vaste kosten €40,- per maand
Uitbetalingsfrequentie Elke 10 dagen
Productsegment Sport
Valuta EUR
Product catalogus Generieke catalogus waar iedereen kan aanmaken en aanhaken

Feature informatie

Aanbieden op bestaande productinformatie Ja
Product content aanmaken Ja
Orders importeren Ja
Orders annuleren Ja
Orders terugbetalen Ja, zowel deel als volledige terugbetaling van de order mogelijk
Orders verzending bevestigen Ja
Fulfilment by Marketplace (FBM) Nee, heeft Decathlon niet
Repricing Nee
Settlements Ja, via automatisch import
Shipping templates Ja
Van-voor prijzen Nee
Annuleringsverzoeken Nee
Retourverzoeken Nee
Facturen uploaden Nee

Bijzonderheden

Bij Decathlon zijn geen (reguliere) e-mailadressen beschikbaar. Als alternatief importeert Vendiro het customer notification e-mailadres en zet deze in het reguliere e-mailadres. Via dit mailadres kan een bericht verstuurd worden naar een klant, echter kan de klant hier niet op antwoorden.

Het is dus geschikt om order updates (shipment, factuur etc) te sturen maar niet om vragen aan een klant te stellen of een dialoog op te starten. Dit kan via de Mirakl interface.

Marketplace settings

Leadtime: In het Leadtime veld dient de tijd in werkdagen die benodigd is om een bestelling te verzenden gevuld te worden, bijvoorbeeld '2'.