Meegeven titel, omschrijvingen en bullets per marketplace

Lees in dit artikel hoe je een afwijkende titel of beschrijving per marketplace.

Als verkoper is het in sommige gevallen wenselijk om een afwijkende titel, omschrijving of bullets per kanaal aan te kunnen leveren. Dit kan bijvoorbeeld komen door een maximum aan tekens voor titels en omschrijvingen die een marketplace kent, maar het kunnen ook andere commerciële teksten zijn. Het is mogelijk om, naast de vertalingen (titel, omschrijvingen en bullets) per taal, ook vertalingen per marketplace aan te leveren. 

De marketplace specifieke vertalingen kunnen via de content feed of handmatig via de portal worden aangeleverd.

Aanlevering via content feed

  • Naast het meegeven van Nederlandse vertalingen middels een <translation language=”nl”> veld, kan er bijvoorbeeld ook een <translation marketplace=”19”> veld worden meegeven in de content feed.
    19 is in dit geval het marketplace ID van Bol.com. In plaats van de code van de taal, wordt het ID van de marketplace meegegeven om met de vertalingen op marketplace niveau af te kunnen wijken.
    In de content feed documentatie bij het kopje "XML / product / translations / translation" is te zien welke vertalingen er mogelijk zijn en wat de exacte benamingen van deze velden zijn.
  • Het is ook mogelijk om de marketplace specifieke vertalingen mee te geven als een attribuut. Wanneer je bijvoorbeeld de attributen “translation_19_name”, “translation_19_description”, "translation_19_description_html" en "translation_19_bullet_1" meegeeft in de content feed, zal Vendiro dit omzetten naar de titel, beschrijving, HTML beschrijving en Bullet 1 voor Bol.com NL.

Handmatig uploaden in Vendiro portal

Het is mogelijk om handmatig afwijkende vertalingen te uploaden in de Vendiro portal, via Content > Attributes > Upload translations.
Op deze pagina kan een voorbeeldbestand gedownload worden. Het is verplicht om alle kolommen in het bestand te behouden, maar optioneel om alle kolommen te vullen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen een "name" (titel), een "description" (beschrijving) en/of een "description_html" (HTML beschrijving) te uploaden voor een product.

Gebruiken van marketplace specifieke vertalingen

Nadat de marketplace specifieke vertalingen succesvol zijn aangeleverd, zullen deze op productniveau zichtbaar zijn via:

Content > Products > Selecteer het product > Ga naar tabblad Translations > Selecteer de gewenste taal of marketplace.

Bij de Attribute mapping in de content module zullen naast de standaard vertalingen ook de vertalingen van de marketplace in kwestie beschikbaar zijn.
In het voorbeeld hieronder is te zien dat er bij de Attribute mapping zowel Nederlandse als Bol.com specifieke vertaling attributen beschikbaar zijn.