Wat is een Feed?

Lees in dit artikel wat een feed is.

Wat is een Feed?

Op de website https://feeds.vendiro.nl/ kan je data importeren en feeds exporteren. Maar wat is een data feed nou eigenlijk? 

In onderstaande afbeelding zien we enkele imports die Vendiro ondersteunt: CSV, XML, Magento , Shopify bijvoorbeeld CSV's en XML's zijn bestanden die een datafeed kunnen bevatten. Magento en Shopify zijn e-commerceplatforms die een datafeed creëren.

Simpel gezegd, een datafeed is een bestand met informatie over diensten of producten. Het bevat bijvoorbeeld de titel, omschrijving, categorie, prijs en voorraad van uw artikelen in een XML-bestand.

Zie hieronder een voorbeeld van de verschillende koppelingen die we hebben voor het automatiseren van imports:

Eerst wordt deze feed geïmporteerd in Vendiro. Dit betekent dat wij alle gegevens van het artikel ontvangen. Vervolgens kunnen we de gegevens naar andere plaatsen sturen: Marktplaatsen.


De items verschijnen dan online en zijn zichtbaar voor potentiële kopers. Zoals je je kunt voorstellen, hebben verschillende kanalen verschillende informatie nodig. Bol.com heeft bijvoorbeeld andere artikelinformatie nodig dan Amazon. Ze zijn beide gebaseerd op de geïmporteerde datafeed, die onze tool eenvoudig omzet in data voor elk specifiek exportkanaal.