Cdiscount Sale-tag

Lees hier hoe je op Cdiscount van/voor prijzen en promoties kan instellen aan de hand van striked price en sale-tag.

Introductie

Bij Cdiscount.com is het mogelijk om van/voor prijzen in te stellen en promoties in te stellen.
Hiervoor is er in de Vendiro portal bij de Cdiscount.com marketplace settings het veld “Sale price” toegevoegd.

Hier kan worden gekozen voor 2 opties:

  1. Striked price: Hier staat de setting standaard op. Indien hiervoor wordt gekozen voegt Vendiro het attribuut “StrikedPrice” aan het offer toe. Dit is eigenlijk de "van" prijs (MSRP), het MSRP veld kan meegeven worden in de country feed, zie ook de product feed documentatie.

    Op deze manier kan je op Cdiscount werken met een "van" prijs en een "voor" prijs om aan de consument kenbaar te merken dat er sprake is van een korting. Vendiro voegt dit attribuut alleen toe wanneer de "van" prijs (MSRP) groter is dan de prijs waarvoor het product wordt aangeboden ("voor" prijs).

  2. Sales tag: Indien hiervoor wordt gekozen voegt Vendiro een “DiscountComponent” aan het offer toe. Dit component kan Vendiro alleen toevoegen wanneer het kortingspercentage minimaal 5% is. Deze sales tag kan op Cdiscount worden gebruikt om zo promoties onder de aandacht te brengen. Cdiscount toont deze producten dan op een bepaalde sales pagina. Hieronder de stappen hoe dit werkt als je de “Sales tag” wilt meegeven:
    • Stem met je accountmanager van Cdiscount af welke producten mee moeten in de sale periode.
    • Zorg dat je in de Franse country feed vervolgens de MSRP vult met de van-prijs voor deze producten die mee moeten in de sale (Advies is om "MSRP_6" te gebruiken zodat dit alleen de van-prijs voor Cdiscount is).
    • Zorg dat je in de Franse country feed vervolgens de MSRP vult met 0.00 voor de producten die niet meedoen aan de sale (Advies is om "MSRP_6" te gebruiken zodat dit alleen de van-prijs voor Cdiscount is).
    • Zet in de Vendiro portal de setting “Sale price” op Sales tag.

De Sale tag is een nieuwe werkwijze waarbij Vendiro dan het kortingspercentage op basis van het verschil tussen de MSRP en actuele verkoopprijs prijs berekent en meegeeft aan Cdiscount.com.

De Striked price is de oude werkwijze waarbij de MSRP gebruikt wordt om de "van" prijs door te geven.