Algemene informatie hybride model voor content

Gebruik direct het ChannelEngine platform om content te mappen. Dit scheelt tijd en dubbel werk bij een migratie

Hoe werkt het hybride model?

Bij een groot aantal marketplaces staat de content (titel, omschrijving, plaatjes en attributen) van een product los van een offer (prijs, voorraad en levertijd).

Als Vendiro klant stuur je momenteel content in naar de diverse marketplaces. Dit loopt via de Content module waar je categorisatie en mapping per marketplace doet.

Op termijn gaan alle Vendiro klanten over naar het ChannelEngine platform. We hebben het voor de marketplaces die dit ondersteunen mogelijk gemaakt om de content al via het ChannelEngine platform in te gaan sturen. Vendiro zal vervolgens de offer aanhaken en ook de orderstroom afhandelen zoals je regulier gewend bent.

Wat is het voordeel?

Het eerste voordeel is dat het content mappen binnen ChannelEngine een stuk sneller gaat door het gebruik van regels wat binnen Vendiro niet mogelijk is.
Het tweede voordeel is dat je geen dubbel werk hoeft te doen. Als je binnen een paar maanden volledig migreert (dus ook offer en orders) dan dien je de mapping binnen ChannelEngine te doen. Als je nieuwe productgroepen of marketplaces direct in ChannelEngine doet scheelt dit dubbel werk.
Een bijkomend voordeel is dat je ervaring opdoet binnen ChannelEngine en bij een migratie de mapping al staat wat de doorlooptijd verkort.

Wat moet ik doen om het te kunnen gebruiken?

  1. Om een ChannelEngine omgeving aan te maken dienen de algemene voorwaarden (T&C) getekend te worden. Als je deze wilt ontvangen, mail jouw CSM of naar support@vendiro.nl zodat deze digitaal verstuurd kan worden, geef daarbij aan wie namens jouw organisatie gaat tekenen.
  2. Daarnaast moet de content (titel, omschrijving, plaatjes en attributen) van jouw producten in ChannelEngine geimporteerd kunnen worden, er is dus een bron/koppeling nodig. Dat kan op meerdere manieren:

Waar moet ik rekening mee houden?

Nadat een ChannelEngine omgeving beschikbaar is zullen we samen de productfeed/import instellen en de mapping doorlopen en een korte training geven. 

Het is belangrijk dat je onder een Channel setup nog geen autorisatie doet. In de voorlaatste stap is er de mogelijkheid om Activation aan te vinken, doe dit ook niet.

In de standaard ChannelEngine flow gaan namelijk alle taken en stromen lopen zoals offers (prijs/voorraad/levertijd), orders en shipment. Dit blijft voorlopig nog via Vendiro lopen.


Bij Vendiro is het zo dat content nooit automatisch werd ingestuurd naar de marketplace. Dit dient altijd te gebeuren via een push request.

Bij ChannelEngine werkt dit anders. Hier wordt de content wel automatisch ingestuurd op het moment dat de content gemapt is voor een marketplace. Voordat we gaan autoriseren en activeren willen we graag afstemmen wanneer we content insturen.  Hierbij de drie intervallen waar je uit kan kiezen:

  • Standaard ieder uur
  • Dagelijks om 10:00
  • Wekelijks op dinsdag om 10:00

Het meest makkelijk is om voor de eerste optie te kiezen zodat de content zo snel mogelijk wordt ingestuurd naar de marketplace. Hierbij wel een belangrijk aandachtspunt:

Het kan dat je binnen een project alle verplichte attributen hebt gemapt, maar dat je bijvoorbeeld de omschrijvingen nog wil optimaliseren. Op het moment dat je nog aan het optimaliseren bent kan het gebeuren dat de content automatisch wordt ingestuurd (ieder uur) omdat het systeem niet kan herkennen of de beschrijving is zoals jullie willen, enkel dat deze gevuld is.

Het interval stellen we in voor alle marketplaces binnen je ChannelEngine account. Bij een nieuwe marketplace zal altijd de autorisatie en activatie afgestemd moeten worden met Vendiro. Hiervoor kan je contact opnemen met Tim (tim.blom@channelengine.com) om een moment in te plannen.