Shipping templates

In dit artikel lees je waarvoor je shipping templates kunt gebruiken en hoe je dit kunt instellen.

 

Shipping templates gebruiken


Middels shipping templates is het mogelijk om per product een andere levertijd te hanteren, in plaats van 1 levertijd die voor het gehele assortiment geldt. Dit is onder andere relevant als er vanuit meerdere magazijnen wordt verstuurd, of als er gebruik gemaakt wordt van meerdere bezorgdiensten met verschillende leverbeloftes.

Shipping templates Home-> settings-> shipping templates kunnen worden gebruikt om producten te groeperen op basis van leveringskenmerken, bijvoorbeeld 'Bulk goederen' of 'Extern magazijn'. In Vendiro kan je een shipping template koppelen aan bezorginstellingen voor een marktplaats,
zoals '2-3 dagen'.

1. Activeren van shipping templates module 

Tip! Als je een shipping template wilt gaan gebruiken,  neem dan contact op met je Customer Success Manager voordat je de kolom toevoegt. Vendiro zal de import configureren, zodat de producten worden gekoppeld aan de
shipping templates.

Let op! Alleen een admin account heeft toegang tot de settings pagina marketplaces en shipping templates. De standaard verzendinstellingen worden beheerd via settings-> marketplaces

 

2. Configureren van shipping templates

Nadat de shipping templates module geactiveerd is, is deze vindbaar via Settings > Shipping templates.


Vervolgens kun per land shipping templates aanmaken, door op '+ New template' te klikken.Nadat je een shipping template hebt aangemaakt, kun je binnen dit template per actieve marketplace een leverbelofte instellen.

Het is mogelijk om meerdere shipping templates aan te maken, bijvoorbeeld 1 voor DPD en 1 voor PostNL.


Screenshot 2022-12-22 at 10.33.48



3. In gebruik nemen van shipping templates

Producten kunnen worden gekoppeld aan een shipping template in de country feed. De country feed moet een kolom bevatten genaamd "shipping_templates" en deze kolom kan
een shipping template-ID bevatten.

Als de 'shipping_templates' kolom leeg is of een ongeldige waarde bevat, dan gebruikt Vendiro de standaard ingestelde levertijd onder Marketplace settings. Ook wanneer er geen bezorginstelling is ingesteld voor een shipping template, zal de standaard ingestelde verzending gebruikt worden.


Indien je een shipping template bij Netherlands (NL) hebt aangemaakt, dien je in de Nederlandse country feed een 'shipping_templates' kolom toe te voegen. Vervolgens vul je deze kolom per product met het 'Template ID' van het bijbehorende shipping template.

De 'shipping_templates' kolom wordt niet direct ingelezen door Vendiro, je Vendiro accountmanager dient hiervoor een aanpassing te maken in de feed settings.

Zodra de 'shipping_templates' kolom goed geconfigureerd is, neem dan contact op met je Vendiro accountmanager. Nadat de 'shipping_templates' kolom gekoppeld is en de core/country feeds opnieuw geïmporteerd zijn, worden de shipping templates toegewezen aan de producten in kwestie.