Verplicht label bij insturen images Bol.com

Het is bij Bol.com verplicht om een label mee te geven aan een image. Lees in dit artikel hoe je dit kunt instellen en controleren

Bij Bol.com is het verplicht om naast de Url ook het type image in te vullen (vooraanzicht, detail, etc.) door middel van een label.

De URLs geef je mee als Global attribute. De labels geef je echter op categorie niveau mee, omdat de mogelijke labels verschillen per categorie. Er zijn nog steeds 10 opties, en de labels en URLs hebben dezelfde nummers. 

 Indien je dit niet koppelt, zal bol onderstaande melding teruggeven.

‘List of attributes contains one or more of the following unsupported attributes: [Cover Image URL, Manual, Package Insert Link, Energy Label - URL, Image URL, Preview, Energy Label 2021 URL, Still Image URL, Back Cover URL, Video URL, CE Marking URL]’”

 

Wil je voor een product dus Still Image URL 10 doorsturen dan zul je in attribute mapping ook Still Image 10 Label moeten koppelen aan een van de mogelijke labels. (Zie de afbeelding hieronder)

 

Screenshot 2023-05-11 at 11.25.34

Screenshot 2023-05-11 at 11.26.03-1

Hoe kan je controleren of er een label is ingevuld?

Controleer in dit geval ook bij attribute overview of voor dat product bij alle Still Image URLs ook de bijbehorende Still Image Label is ingevoerd. Controleer ook of Cover Image Label is ingevuld.

Stel je hebt in global attribute een still image Url ingevuld. Ga naar attribute overview  .
Indien je bijvoorbeeld een URL heb ingevuld bij still image, moet er dus ook iets ingevuld staan bij  still image label.

Screenshot 2023-05-11 at 11.04.25

Screenshot 2023-05-11 at 11.05.05

 

In deze afbeelding is te zien dat er bijvoorbeeld een label  is aangegeven genaamd" fixed value -> vooraanzicht" bij still image label en bij cover image label 

Is er niets ingevuld dan staat er " empty" 

 

Let op!  Indien er een URL is toegevoegd en geen bijbehorend Label dan zal het product niet naar bol verstuurd met een melding dat je het label mist. Het aantal Labels mag maximaal 2 zijn. 

 

Images uitsluiten bij push request Bol.com

Bij Bol.com is het mogelijk om een push request te doen zonder images mee te sturen. Overige assets (zoals CE Markeringen, Video URLs) worden wel nog meegestuurd als dit geselecteerd is. Bij het selecteren van de setting is dit van toepassing op alle producten die ingestuurd worden, ook als deze nieuw zijn.