API koppeling - Orders

Lees dit artikel voor meer informatie over het ophalen en accepteren van orders via de API.

De orders kunnen opgehaald worden via de API. De meest gebruikelijke vorm om dit te doen is middels de volgende twee stappen;

  1. De nieuwe, nog niet bevestigde orders ophalen
  2. De nieuwe orders accepteren

De nieuwe, nog niet bevestigde, orders ophalen. 

Door gebruik te maken van de onderstaande URL worden alleen de nog niet geaccepteerde orders teruggegeven, met daarbij alle benodigde adresinformatie.

https://api.vendiro.nl/client/orders?order_status=new&include_addresses=true

Zodra een order is geaccepteerd, verdwijnt de order uit deze lijst.

Op deze pagina is meer informatie te vinden over de order call, inclusief de data die door Vendiro wordt doorgegeven.

De nieuwe orders accepteren

Nadat de order door de partner is geïmporteerd, verwacht Vendiro een accept call. Op deze manier geeft de partner aan dat de order goed is ontvangen. Bij deze accept call geeft de partner het eigen (interne) ordernummer mee. Dit ordernummer zal binnen de Vendiro interface getoond worden en kan in het vervolg gebruikt worden om informatie van de order (zoals de verzendbevestiging) door te geven aan Vendiro.

Op deze pagina is meer informatie te vinden over de order accept call, inclusief een voorbeeld bericht.

Adresinformatie

Standaard geeft Vendiro de adresinformatie door middels de velden “street” en “street2”

Het is ook mogelijk om de adressen opgebroken te krijgen (in straat, huisnummer en toevoeging). Indien dit gewenst is, dient echter ook gebruik gemaakt te worden van de adres validatie module binnen Vendiro. Wanneer dit geactiveerd is, dan wordt de veld “street” gebruikt voor de straat, “housenumber” voor het huisnummer en “housenumber_suffix” voor de toevoeging. 

Het veld “street2” blijft ook aanwezig voor eventuele extra adresinformatie.

Fulfillment by marketplace

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Fulfillment door de marketplace (bijvoorbeeld LVB of FBA) dan komen deze bestellingen ook terug in de orderlijst. Orders die door de marketplace zijn uitgeleverd zijn te herkennen aan het veld  fulfilment_by_marketplace. Deze orders zijn dus reeds uitgeleverd.

Via de filter optie fulfilment kan gekozen worden om alleen orders met eigen levering op te halen (fbr) of alleen orders die zijn uitgeleverd door marketplace (fbm).

Invoiced/VAT collected by marketplace

Wanneer de orders worden gefactureerd door de marketplace, of wanneer de btw bepaling wordt verzorgd door de marketplace dan is dit te herkennen aan het veld invoiced_by_marketplace. Indien dit van toepassing is, dan komen er een aantal extra velden bij.
Indien een marketplace BTW heeft ingehouden, is dit te herkennen aan het vat_collected_by_marketplace veld.

  • Op de orderlines komen er twee velden bij invoiced_value_ex en invoiced_value_vat. Hierbij is invoiced_value_ex het bedrag exclusief btw en invoiced_value_vat het btw bedrag (geen percentage).
  • Op de order komen er twee velden bij shipping_cost_invoiced_value_ex en shipping_cost_invoiced_value_vat. Hierbij is shipping_cost_invoiced_value_ex de het bedrag exclusief btw en shipping_cost_invoiced_value_vat het btw bedrag (geen percentage).

Zie ook de impact voor terugbetalingen op deze pagina.

HTTP Code 422

Bij het doorgeven van een order accept kan Vendiro een HTTP Code 422 teruggeven. In dit geval is de order al geaccepteerd. Er hoeft dus geen nieuwe poging gedaan te worden om de order te accepteren.