Carrier mapping

Lees in dit artikel meer over het bevestigen van verzendingen doormiddel van track & trace codes en carrier mapping.

Via Vendiro is het mogelijk om verzendingen te bevestigen bij de marketplace.

Shipment bevestigen met carrier en track&trace code
Dit is mogelijk via de interface(portal) maar ook via de API of andere (maatwerk) koppelingen.
Bij het bevestigen van een shipment zijn de vervoerder (carrier) en track&trace code (shipment_code) verplicht

Vendiro heeft een standaard lijst met carriers opgezet, deze is op te vragen via de API.
Bij het aanmaken dient 1 van de carriers geselecteerd te worden. Het voordeel is dat deze weer gekoppeld zijn aan specifieke carrier ID's (mits aanwezig) van de diverse marketplaces. Daarmee zal de shipment bij de marketplace ook de juiste carrier kennen.

Indien een vervoerder niet in de lijst staat kan de carrier "Custom / other" (ID 24) gebruikt worden.

 

Geen carrier bekend
In sommige systemen is geen carrier bekend. Of deze kan niet gebruikt worden tijdens het bevestigen aan Vendiro. Vendiro ontvangt dan enkel de track&trace code.

In deze gevallen kan Vendiro een zogenoemde "carrier mapping" instellen. Op basis van de ontvangen track&trace code bepaalt Vendiro de carrier. Dit is enkel mogelijk indien gebruik wordt gemaakt van de API of Magento2 module.


De logica kijkt naar het begin van de track&trace code. Middels regels kan worden ingesteld met welke waarde een code moet beginnen om een bepaalde carrier te krijgen.
De logica doorloopt de ingestelde waarden van boven naar beneden en zodra er een match is zal de carrier bepaald worden.

 

Deze carrier mapping dient door de Vendiro accountmanager ingesteld en waar nodig bijgewerkt te worden. Stem dit dus vooraf af.
Bovenstaande logica werkt voor de API en Magento2 module. Bij andere (maatwerk)koppelingen kunnen of moeten de carriers anders bepaald worden
Voor shipments die via de interface(portal) bevestigd worden is deze functionaliteit niet beschikbaar omdat de gebruiker daar zelf de carrier kan selecteren.