Pricemarkers

Lees in dit artikel alles over pricemarkers

Middels pricemarkers is het mogelijk om extra logica toe te passen op bestaande repricers.
Dit kan middels een marketplace default setting voor je hele assortiment of voor specifieke selecties middels pricemarkers.

Om dit in te stellen dient Vendiro je toegang te geven tot de feature. Je ziet dit in het menu onder Settings > Pricemarkers.

Als je dit niet ziet, mail even naar support@vendiro.nl om dit te laten activeren.


Marketplace default settings

In het menu onder settings is onder Price markers een kopje “Marketplace default settings”. Deze ingestelde logica is van toepassing op het gehele assortiment wat gerepriced mag worden op de bewuste marketplace.

General rules (Bol.com en Amazon)

Voor Bol.com en Amazon zijn er specifieke regels mogelijk:

Daarnaast zijn er regels die voor meerdere marketplaces opgaan;

Optional rules (meerdere marketplaces)

De repricer optimaliseert voor het koopblok. Via de optional rules is het mogelijk om een strategie te schrijven tegen specifieke concurrenten. Deze regels zullen altijd eerst uitgevoerd worden, zijn de ingestelde sellers niet gevonden dan gaat de normale repricer logica op. Klik op “+New optional rule” en kies 1 van de volgende:

If seller is found, set price to
Bij het seller ID vul je het ID van de concurrent in. Als deze seller tussen de aanbieders staat (ongeacht of die seller het koopblok heeft) dan kan je kiezen om de prijs van die concurrent exact over te nemen (Match price) of naar je eigen Baseprice te gaan (Base price). Of je kan kiezen om naar de prijs van de goedkoopste aanbieder te gaan (Cheapest price), dit kan dus een andere aanbieder zijn dan de concurrent waar je een match op hebt.

If seller is found, calculate price
Bij het seller ID vul je het ID van de concurrent in. Als deze seller tussen de aanbieders staat kan je regels en een berekening toepassen;

-Seller buybox status: Moet de regel opgaan enkel als de seller wel het koopblok heeft (Only if seller has buybox), juist niet het koopblok heeft (Only if seller does not has buybox) of ongeacht of die seller het koopblok heeft (Regardless seller has buybox) maar wel tussen de aanbieders staat.

Als aan de voorwaarde voldaan is, kan je ten opzichte van de prijs van de concurrent (Use price is Seller price) een bedrag (value) van die Seller price afhalen (Operator is Min) of juist er bij optellen (Operator is Plus). Of je kan ten opzichte van de prijs van de concurrent een vermenigvuldiging (Multiply) of deling (Divide) doen.

Of als aan de voorwaarde voldaan is, kan je instellen dat je altijd de ten opzichte van de prijs van de goedkoopste aanbieder (Use price is Cheapest price) een bedrag (value) van die Cheapest price afhalen (Operator is Min) of juist er bij optellen (Operator is Plus), dit kan dus een andere aanbieder zijn dan de concurrent waar je een match op hebt.

Het is mogelijk om meerdere optional rules aan te maken en middels de pijltjes in de kolom "Sort" deze regels op volgorde te zetten. De regels worden uitgevoerd van boven naar beneden. Zodra aan een volwaarde is voldaan wordt de regel uitgevoerd en stopt de repricer. Is er niet aan de regel voldaan dan wordt er naar de volgende regel gekeken.

Gaat geen van de regels op, dan gaat de normale repricing logica op. Ondanks de ingestelde regels worden meegeven ondergrenzen in de feed (min.price en lowerlimit) en een eventueel meegegeven maxprice altijd nog toegepast voor de prijs naar de marketplace wordt bijgewerkt.

Pricemarkers

Marketplace default settings worden toegepast op alle artikelen die gerepriced mogen worden. Als je voor specifieke producten of productgroepen aparte general of optional rules wilt toepassen kan dat middels Pricemarkers. Je maakt dan een selectie aan waar je regels op instelt en producten aan toevoegt zodat de regels voor die producten opgaan.

In het menu onder settings zie je onder Price markers een kopje “Pricemarkers”. Hier kan je middels + New price marker een nieuwe selectie aanmaken door deze een "Name" te geven.

Vervolgens zie je deze in het overzicht staan met een ID en de Name.

Klik op Settings. Je kan vervolgens een General rule of optional rule instellen (werkwijze gelijk aan Marketplace default settings zoals hierboven beschreven)

Om vervolgens producten te koppelen aan deze pricemarker, voeg je aan je countryfeed de kolom “Pricemarker” toe. Vul per product het ID van de pricemarker.

Controleer via Settings > Import of het Vendiro field "Price marker" onder Country feed mapping staat.

Als dat niet zo is, mail naar support@vendiro.nl zodat Vendiro het veld kan koppelen en de waarden doorkomen in de Vendiro portal.