Settings - Marketplaces

Lees on dit artikel alles over marketplace settings.

Iedere marketplace kent zijn eigen set van instellingen.
Vendiro heeft deze instellingen per marketplace verzameld onder Settings > Marketplaces. 


Hier kunnen onder andere aanpassingen gemaakt worden aan de credentials voor de API koppeling, marketing fee (commissie) instellingen, voorraad instellingen en levertijd instellingen.

Tijdens het integratietraject bij Vendiro zullen alle instellingen per marketplace besproken en ingesteld worden volgens jullie voorkeuren. 

Tip: Overleg aanpassingen aan deze instellingen altijd met jouw Vendiro accountmanager. Het is beter om het beheer van deze pagina over te laten aan Vendiro.

 

Instellingen

Bij het openen van de marketplace settings pagina krijg je een lijst te zien van de marketplaces die in jullie Vendiro account geactiveerd zijn.


Deze lijst kan gesorteerd worden op marketplace nummer (#), naam (Name), land (Country) of taal (Language).

Door op de naam of het nummer van een marketplace te klikken, kom je op de marketplace settings pagina van die specifieke marketplace terecht.
Zoals eerder aangegeven zijn dit instellingen zoals inloggegevens voor de API koppeling, marketing fee (commissie) instellingen, voorraad instellingen en levertijd instellingen.
Nogmaals, overleg aanpassingen aan deze instellingen altijd met jouw Vendiro accountmanager. 

Je kunt hier meer lezen over de "Stock settings".
Je kunt hier meer lezen over de "Marketing fees".

Rechts in de lijst van Marketplaces staan links naar pagina's waar bepaalde instellingen of specifieke informatie over een marketplace beschikbaar is. 

Fee groups

Middels Fee groups kan je producten via de country feeds individueel toewijzen aan verschillende commissies, welke gebruikt worden voor de minimale prijs berekening.

Indien er bij een marketplace waarbij Vendiro niet geautomatiseerd de juiste commissies kan ophalen (zoals Amazon) geen gebruik gemaakt wordt van Fee groups, worden de bij de marketplace settings ingestelde "Marketing fee" en "Marketing fee (nominal)" gebruikt voor de minimale prijs berekening van het gehele assortiment.

Op de Fee groups pagina zie je (nu nog) bij sommige marketplaces per productcategorie de commissies die worden gerekend door de marketplace, zoals deze bij Vendiro bekend zijn.
Mocht een marketplace een commissie wijzigen, dan wordt deze pagina niet automatisch geüpdatet.

Onderaan de lijst staan custom fee groups, per custom fee group kan je zelfstandig commissies instellen en via de country feeds producten toewijzen aan een specifieke fee group (op basis van de fee group ID's).

Vendiro zal binnenkort qua fee groups volledig overgaan naar de custom fee groups.
Custom fee groups zijn vooral relevant voor marketplaces waarbij Vendiro niet geautomatiseerd de juiste commissies kan ophalen.

Delivery schedule

Middels de Delivery schedule feature is het mogelijk om levertijden via een schema te laten wisselen. 

Voor meer informatie, lees ons artikel over Delivery schedules.

Quantity discounts

Middels quantity discounts toepassen op producten waar korting voor een betere winstmarge zorgt als er meer van dat product in een keer wordt gekocht.
Dit is vooral handig voor kleinere producten die in één doos passen en onder het max gewicht blijven. 

Voor meer informatie, lees ons artikel over Quantity discounts.