Magento 2 shipment provider

Lees in dit artikel meer over de shipment informatie van de Magento 2 plugin.

Inleiding

Bij het doorgeven van shipment informatie is vaak naast de track&trace code ook de specifieke vervoerder verplicht gesteld door de marketplace. De Magento 2 plugin stuurt de verzendinformatie door naar Vendiro. 
Daarbij worden alle zendingen doorgegeven met de vervoerder die je configureert als "default shipment provider" onder Vendiro Configuration. Zie de handleiding, hoofdstuk 2 Modules.

Indien 1 vervoerder

Indien je met enkel 1 vervoerder stuurt dan kan je die bewuste vervoerder (bijv. PostNL) als default shipment provider instellen

Indien meerdere vervoerders

Indien met meerdere vervoerders stuurt dan is het advies om "Custom / other"als "default shipment provider" instellen. 
Vervolgens dient er binnen Vendiro logica ingesteld te worden die op basis van de track&trace code de vervoerder gaat bepalen, lees voor meer informatie dit artikel.
Als de ingestelde carrier mapping niet opgaat dan komen onbekende track&trace codes standaard op "Custom / other"

Aanvulling; het is ook mogelijk een regulier vervoerder (vb PostNL) als  "default shipment provider" in te stellen. Als de ingestelde carrier mapping niet opgaat dan komen onbekende track&trace codes (vb van een nieuwe vervoerder) op die regulier vervoerder. Dan geeft Vendiro een ongeldige track&trace code bij een vervoerder mee waardoor de marketplace deze als ongeldig kan zien of weigeren.

Het voordeel om "Custom / other"als "default shipment provider" is dat we deze naar vrijwel alle marketplace door kunnen zetten als "overige vervoerder" en daardoor niet ongeldig zijn of geweigerd worden.