Zalando product structuur

Lees in dit artikel hoe parent-child relaties werken in Zalando

De meeste marketplaces kennen 1 parent met daaronder child producten. Afhankelijk van de marketplace en aanwezigheid van de variationtheme (bijv. enkel maat of maat en kleur) kan de consument op de front-end keuzes maken.

Vendiro ondersteunt 1 parent met daaronder childs, lees ook dit artikel over parent-child relaties.

Zalando kent echter altijd 3 niveaus voor een product. Lees ook het artikel bij Zalando.

Een product heeft altijd een product_model (de parent) een product_config en product_simples (childs). Grafisch uitgewerkt;


1. Creëren van configs middels 
Article Variant ID

Voor het aanmaken van producten via de content module is er een uitdaging dat Vendiro dus wel een product_model (de parent) en een product_simples (childs) kent maar geen een product _config.

Het is daarom van belang een extra groepering aan te maken waarmee Vendiro een config creëert. Daarmee wordt bepaald welke childs onder welke config komen. Dit is via mapping te doen middels het toevoegen van een attribuut.

Hieronder 2 voorbeelden.

Een jas die leverbaar is in 4 maten (S, M, L en XL).
Vendiro krijgt 1 parent (jas) met daaronder 4 childs.
In dit geval is enkel de maat als variatie aanwezig en is er maar 1 config. Om deze te creëren maak je een extra attribuut aan (vb VariantID) en vul je deze voor alle 4 de childs mete dezelfde waarde (vb JAS). Let op; deze waarde moet uniek zijn en mag niet overeenkomen met de parentSKU.

Een jas die leverbaar is in 2 kleuren (rood en blauw) en 4 maten (S, M, L en XL).
Vendiro krijgt 1 parent (jas) met daaronder 8 childs.
In dit geval zijn zowel kleur als de maat als variatie aanwezig en zijn er dus 2 configs (rood en blauw). Om deze twee verschillende configs te creëren maak je een extra attribuut aan (vb VariantID). Vul deze vervolgens voor de 4 maten die rood zijn met een unieke code (vb jas rood) en voor de 4 maten die blauw zijn met een andere (unieke) code (vb jas blauw). Let op; deze waarde moet uniek zijn en mag niet overeenkomen met de parentSKU.

Stel dat je een product in 1 maat (unisex) en 1 kleur (blauw) hebt, dan zal je bij Vendiro ook altijd een parent aan moeten leveren die dus maar 1 child heeft.

2. Mappen van het  Article Variant ID

Bij het mappen voor Zalando zie je in tab "Attribute mapping"  -> "Global attributes" het veld "Article Variant ID". Selecteer hier het attribuut wat je in de vorige stap hebt aangemaakt (vb VariantID). en selecteer "Use attribute value"


3. Content mappen

Bij het mappen van Zalando zal je altijd zowel de regulier mapping (Attribute mapping) als die voor parents (Parent attribute mapping) moeten doen. Vendiro zal bij het insturen van de config de informatie op basis van de child of parent gebruiken voor het product_config.