ManoMano Fulfillment

Lees in dit artikel alles over het fulfillment by ManoMano, "ManoFulfillment"

Inleiding

ManoMano is selectief in de verkopers die ze aannemen. Het is ook mogelijk dat ManoMano de verzending voor verkopers uit handen neemt. Hier is geen publieke site met tarieven voor maar moet met een accountmanager worden afgestemd. Op de interne kennisbank van ManoMano staat meer informatie. Op dit moment is het beschikbaar in Frankrijk, Spanje en Italie.

Belangrijk! Binnen een ManoMano shop kan je of zelf levering te doen, of gebruik maken van ManoFulfillment. Wil je beide doen, zul je dus twee shops (per land) binnen 1 account van ManoMano zien.

De generieke werkwijze met levering door de marketplaces heeft Vendiro beschreven als FBM, zie ook de algemene uitwerking en toelichting op de views in de portal.

Gebruik en inrichting

Omdat er binnen 1 ManoMano shop niet gewisseld kan worden tussen eigen levering of ManoFulfillment moeten de volgende stappen doorlopen worden voor de inrichting

  • Maak binnen ManoMano 2 shops aan
  • Binnen Vendiro worden er 2 aparte marketplaces geactiveerd; 
    • ManoMano.fr (ID 27) voor eigen levering
    • ManoMano.fr - FBM (ID 129) voor ManoFulfillment

Let op; alle rapportages e.d. zullen dus ook apart in de portal zijn en bij koppeling met de API hebben beide aparte ID's zoals in het orderbericht.
Alle ID's kan je vinden via Settings >Marketplaces> All marketplaces in de portal.

  • Zowel de reguliere als FBM SKU voeg je toe aan de core feed en de FR countryfeed
  • Voor de FBM sku's zet je in de FR countryfeed in kolom 'FBM_MPs' de waarde 129
  • De reguliere sku's sluit je uit voor verkopen in je ManoMano.fr - FBM account, vul in de kolom "Excluded_mps" de waarde 129.

Let op; omdat je de EAN's op een 2e account instuurt met andere SKU zal je de producten middels de content module ook een 2e keer aan moeten maken middels een pushrequest.