FBM Pending fulfillment period

Lees in dit artikel alles over de werking, het instellen en vrijgeven van een FBM fulfilment.

Introductie

Bij een aantal marketplaces is het mogelijk dat je voorraad bij de marketplace neerlegt en die de levering naar de klanten verzorgen. Binnen Vendiro heet dit Fulfilment By Marketplace (FBM), lees voor meer informatie dit artikel.

Vendiro krijgt daarmee orders door die reeds verzonden zijn. Een nadeel is dat marketplaces dezelfde orders soms in verschillende verzendingen opbreken. Bijvoorbeeld in het geval van multicolli of als producten in verschillende magazijnen liggen. Het gevolg is dat een order na de eerste orderregel(s) nog later extra orderregels kan krijgen.

Omdat het niet mogelijk is om reeds geëxporteerde orders bij te werken komen de FBM order standaard op een aparte orderstatus "New-pending" te staan. In deze status kunnen extra orderregels worden toegevoegd.

Instellen

Hoe lang een order in de status "New-pending" blijft staan is in te stellen;

  • Ga in de portal naar Settings > Marketplaces en klik op de naam van de betreffende marketplace.
  • Aan de linkerkant zie je een blokje genaamd 'Change marketplace info', hier staat het veld "FBM Pending fulfilment period"
  • Standaard staat deze op 5 dagen, je kan deze aanpassen en klik vervolgens op "Save"

Werking

Zodra de order de eerste keer binnenkomt met een eerste orderregel gaat het ingestelde aantal dagen in. Komt er 1 dag later een nieuwe orderregel bij dan telt dit als mutatie en gaat het ingestelde aantal dagen opnieuw in. Zo lang er nieuwe orderregels binnen blijven komen gaat het ingestelde aantal dagen opnieuw in.



Order eerder vrijgeven


Het kan voorkomen dat je de periode op bijvoorbeeld 3 dagen hebt staan maar de order al eerder wilt exporteren. Bijvoorbeeld omdat de klant dan automatisch een factuur krijgt of de interne administratie accurater te hebben. Zo lang een order de status "New-pending" heeft, staat op de orderdetailpagina een knop  ‘Release order’ waarmee je zelf de order kan vrijgeven.  Afhankelijk of je adresvalidatie toepast zal de status veranderen naar ‘New – to be validated’ of ‘New – validated’.