Algemene informatie Lightspeed

In dit artikel wordt er beschreven welke Vendiro features er mogelijk zijn via Lightspeed en waarmee rekening gehouden moet worden.

Lightspeed is een e-commerce tool. Met Lightspeed manage je voorraad, verzendingen, marketing en rapporten vanuit één platform. Meer informatie is te vinden op de website van Lightspeed.

Hieronder volgt een tabel waarin de Vendiro features mogelijkheden staan in combinatie met Lightspeed.

 

 Productinformatie en voorraad.                                                                               Screenshot 2022-05-18 at 10.31.23
Productinformatie ophalen Ja
Voorraad import Ja
Stock buffer mogelijk  Ja
Orders
Reguliere orders exporteren Ja
FBM orders exporteren Nee
Type ordercontrole  Geen
Adres validatie verplicht  Ja
Verzendkosten exporteren Ja
Administratiekosten exporteren Ja
Vreemde valuta ondersteuning Ja*
Invoiced-by-marketplace ondersteuning Nee
Korting ondersteuning Nee
Commissie ondersteuning Nee
Track & trace informatie en facturen
Track & trace importeren Ja
Facturen importeren Nee
 

Bijzonderheden


* Lightspeed kent geen ondersteuning voor vreemde valuta, Vendiro rekent de bedragen om naar EUR en exporteert daarmee de order.

Bij de core en country feeds is het van belang dat daar ook het VariantId van een product wordt toegevoegd. Dit nummer is nodig om de voorraad op te halen en de orders te exporteren.

Het “naam” veld bij het factuuradres wordt gevuld met een combinatie van de “naam” van de marketplace en de “name2” (meestal bedrijfsnaam) van de marketplace.

Alle orders worden aangemaakt in guest-mode.

De customer wordt aangemaakt met in de voornaam de “name” van de marketplace en in de achternaam een streepje (-). Vendiro kent geen losse voor en achternamen. Dit speelt echter niet voor het factuuradres en afleveradres, daar gebruikt Lightspeed een “name” veld.